Morfium
nekrológ -banda & kontakt - logó - diszkográfia - hírek - bulimemoár - linkek - képcsarnok - mp3 -

- hírek -

 

2021.02.24.

Megjelent a  "Live in Polyvinylézia"- a Tizedelő lemez picit másként.2020.09.26.

3 évvel az előző életjelünk után, néhány csonttörés és egyéb negatív tényezők által súlyosbított hosszas vajúdás során elkészült a 10. anyagunk, a TIZEDELŐ.

 

2017.07.22.

Hölgyeim és Uraim!
Megjelent a 9. Morfium kiadvány, a Sörétzaj! Végre K. Dániel személyében újra ember dobossal!
Az új anyagból érdeklődés esetén cd is rendelhető.

 

2015. 09. 27.

Megjelent a formáció 8.metal vegyülete (demója, lemeze, anyaga-amit akartok) a Metalkaloida!

 

 

2012. 05. 27.

Szomorú vasárnap

Gyenes András, a zenekarunk egyik alapítótagja és 2001-2008-ig harcostárs a doboknál, pár nappal ezelőtt agyvérzést kapott, ma meghalt.
Az utolsó anyagunk kivételével minden nótánkban ő hallható, de még abban is, mivel Dani fiát is Ő indította el a pályán, sok más emberrel egyetemben.
Kevesen tudják, hogy 1994 és 2000 között az Alagsor zenekar szólógitárosa-dalszerzője-főnöke volt, mindent el tudott játszani a blues-hard rock műfajában. Ízes játéka és vokáljai a Kocsma küszöbén című lemezen lett megörökítve. Életútja során megfordult pár zenekarban, még vendéglátózott is, de nálunk volt a legtovábbig, sőt..
Rengeteg közös koncert, ivászat, ökörködés, vita, verekedés, derű, ború, jópofa botrányos helyzetek-egy igazi impulzív, bohém muzsikus volt 43 évig, tele segítőkészséggel.
Bandi bácsi, Kőkobaki Úr, Bandi Sztár... Két hete még szkanderoztunk. "Ma má mámma van má?"
Az első sör mindíg a Tiéd.

lala


2012. 05. 22.

Végre előkerült Tamásék katakombájából az az elveszettnek hitt kazetta, ami az egyik, a történelmi idők előtt rögzített dalunkat is tartalmazza. A lelet címe Ég velem, és kb. S.e. 2001 áprilisában lett rögzítve egy próba alkalmával, de az első anyagunkon való szerepeltetésre már túl bonyolultnak itéltetett. Ekkor még egyáltalán nem volt bőgősünk, Wirth Gábor májusban érkezett, de ennek a betanulásától megmenekült.

lala2012.03.19.
Lala vezér és András webguru részt vesz a májusi Tankard koncerten, ahol jelentős áldozatot mutatnak be a teuton sörimádó istennek.
(ez elmaradt :( - a szerk. )


2012.03.18.
Jelentkezett egy harcos a dobosi posztra! Még ne kiabáljuk el...

2012.03.11.
Halvaszülött kritika a márciusi Hammerworldben!

2012.03.01.
Ápr. 9-én este 8-tól élő riport a zenekarral a Tilos Rádió Gorezone műsorában!

2012.02.19.
Letölthető innen és a youtube-ról is az első klipünk, az Örök Vadászmezők.

 

2011.12.06.

Az első Halvaszülött lemezkritika megnézhető itt: www.scriptum-metallum.prae.hu

laja

 

2011.12.05.

Végeztünk az első videoklipünk felvételeivel, ami az új lemez Örök Vadászmezők nótájára fog készülni, Pocok barátunk segítségével. Remélhetőleg minél előbb közszemlére tehetjük!

laja


2011.08.09.

Talán egy-két kósza pletykából már hallottátok, hogy Gyenes "Cerbi" Dániel már nem tagja a csapatunknak. Lendületes játékát a remélhetően még az idén megszülető "Hétfejű Sárkány" munkacímet viselő lemezünkön fogjátok hallani. Ezúton is sok sikert kívánunk neki a korban hozzáillőbb anyabandájához, a Válsághoz! Az új anyagunk 7 nótát fog tartalmazni és előreláthatólag innen is le lehet tölteni, de csinálunk kézzelfogható verziót is. Jelen pillanatban a gitárszólók felkaristolása folyik.
Szóval megint dobost keresünk, de mivel ez egy igencsak problémás feladat....Szóba került itten nálunk már egy digitális koma hadrendbe állítása is, de ez koncerten biztos béna lenne.
Dobosok, híjjatok!

laja

 

2011.07.05.

A zenekarunk fellép a július 16-án megrendezésre kerülő jásztelki Hangerőmű Rockfesztiválon. Megkezdtük a következő anyagunk felvételét is, ami egyenlőre a Hétszentség munkacímen fut, mivel 7 nótát fog tartalmazni.

laja

 

2011.05.29.

Húha, ez a rovat egy kicsit kimaradt a nagy jövés-menésben, ha az időközben visszatért tékozló fiú, Dósa Rob nem szól, teljesen megfeledkezek róla; tán még azt hiszik, feloszlottunk. Nos, az utolsó bejegyzés óta történt egy 's más, sorrendben a következők:
1. Dósa Rob visszagyütt.
2. A dobos Filter link lett.
3. Ősszel Bandi bácsi fia, Cerbi beszállt, azóta nálunk (is) püföl.
4. Idén tavasszal koncerteztünk az ország 8 pontján, ezekről a bulimemoárban olvashattok.
5. Közben összekotyvasztottunk 7 friss dalt, amit, ha minden jól megy, őszre meg is jelentetünk.

Talán közben nekem is kevesebbet kellett volna az üvegeket számolnom és ezek nem most jutottak volna eszembe, némi rugdosásra.
laja

 


 

 

2010.07.02

Újabb tetemmel jelentkezünk az exhumált nóták rovatban. Erről a kadáverről annyit érdemes tudni, hogy Mondják néven szültük meg még 2005 végén, de mivel akkor sem volt éppen bőgősünk, ezért gyorsan bölcsőhalált is halt. Még koncerten se jáccottuk (lehet, hogy el se tudtuk volna), csak a próbahelyen babusgattuk egy párszor, aztán fakereszt. Még jó, hogy a kazettakoporsója épségben maradt. Nálam egyébként posztumusz hadnagyi rangot kapott ez a dal, kifejezetten tetszik és itt még Bandi bácsi is kurva jól dobol.

Hohó és lehet, hogy megoldódni látszik a bassszus problémánk újfent, mivel egy régi cimbora,
Dósa Rob
visszatér hozzánk, mihelyt meglesznek a bemelegítő körök, újabb hírekkel jelentkezünk!

 


 


2010.04.16
Az "A Mester alkot" kritika a német Iron Hammer fanzine tavalyi számában
(Berzeviczi László jóvoltából).

"Here I got a demo from my hungarian friend Laci of his countrymen Morfium.
It seems this band has already released some demos during the last years but this on the latest recording and my first meeting with this Thrash band. Actually, it's not pure Thrash Metal what we can listen to on the 9 songs that are all sung in the band's native language.
Morfium injects also some influences from old styled death-thrash in their sound which accentuate their compositions. Somehow, this recording reminds me on Sodom "tapping the Vain" album that also had those elements. According to this similarity "A Mester alkot" "The Master is creat" has also this dark vibe that fits perfectly to the hungarian vocals.
Furthermore the band is anxious not to involve any technical parts in their compositions which gives their songs enough authentic value and they managed to establish a serious recording full of effective minimalism but with well-though ideas and good riffs.
Nevertheless we don't have anything worldshaking here, just a cool piece of barbaric Thrash Metal that benefits not least from the native language. But I'm pretty sure that's not a mistake to write down some lines and order this demo.

Jeff"

 
2010.04.12
3 oldalas, fotókkal "szinesített" Morfium interjú és lemezkritikák az Oral Climax magyar nyelvű thrashdeathgrind fanzine ötödik számában. Az újság igényes, külalakra A4-es méretű és fekete-fehér, több, mint 80 oldala tele csemegékkel. Ha lemondasz pár sörödről, rendeld meg! n.r.maniac@freemail.hu
www.oralclimax.fw.hu
2010.02.12
EXHUMÁLT NÓTÁK! Míg az új Morfium cucc el nem készül, addig előástam a birodalmi archívumunkból pár publikálatlan dalt, amik a próbahelyen kerültek rögzítésre kazettán, viszont a "normálisabb " rögzítést már nem élték meg. Ezeket tudjátok majd letölteni az
mp3 rovat
Exhumált nóták bekezdése alatt.
Itt is van mindjárt az első, ami a fülembe akadt. Ez az Emlék a kudarcról című szám, ami
2004-ben keletkezett és bár nem egy háromakkordos ópusz, azért elég sokáig benne volt a koncertrepertoárunkban is. Sajnos az örökös tagcserék miatt nem került fel egyik demóra sem.
Emlék a kudarcról (2004- zene: Csorba L., szöveg: Kerek T.).
2009.12.09
Megvan az új dobosunk Galó Péter személyében. Péterről annyit éremes tudni, hogy idáig a Treffben "verte a bőrt", ráadásul nagy környezetbarát, már ami a "zöld" dolgokat illeti. Mint ismeretes, az előző ritmusszekció-Borics Zsolti és Barkóczy Jani- már nem tagja a csapatnak, sajnos bőgősünk még mindíg nincs. Ha nem találunk, akkor kénytelenk leszünk modern technológiát bevetni, hogy mihamarabb újra harcképesek legyünk a koncertek frontján. Újabb fotók a Banda & kontakt rovatban.
Úgy néz ki, hogy egy régi harcostárs tér vissza a csapat kötelékébe, nevezetesen Barkóczi János basszusgitáron. Az eddigi basszerosnak, Tarcsa Gábornak ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját és sok sikert kívánunk a jövendőbeli dolgaihoz!
2009. október 2-án, 20 órától fellépünk a jászberényi Ifjúsági Házban, a Krízis és a Magor zenekarok szívélyes meghívásának eleget téve!
2009.07.31.
Élő Morfium interjú a budapesti Tilos Rádió/ GOREZONE műsorában augusztus 17-én, 20 órától!
A műsor az URH (FM) sávon 90.3 MHz-nél fogható Budapesten és vonzáskörzetében, valamint UPC kábelen 103,7 MHz-en. Továbbá az interneten, a www.tilos.hu oldalon.