Morfium
nekrológ -banda & kontakt - logó - diszkográfia - hírek - bulimemoár - linkek - képcsarnok - mp3 -

Bulimemoár

2024.03.29. Gyöngyös, Kolorbár, I. nagypénteki metal mészárlás (Likvidátor, Arkas, Morfium)

- na, megvolt az év első bulija, remélem, nem az utolsó, mert megint kereshetünk dobost, Benő ugyanis a kilépés mellett döntött privát dolgai miatt, maximális köszönet az eddigi részvételéért! > bár a buli bosszantóan indult énekcucc problémák miatt, viszont a folytatás fergeteges lett, volt pogó, mikrofonállvány dőlés, sokszor fedezékbe kellett húzódni a gitárral, kurva jó közönség volt > még mentő is jött, valaki legurult a lépcsőn > Szilvesztert hazafelé szondáztatták :-))


2023.12.09. Jászberény, Pótkerék Csárda (Terenyi Krisztián Akusztik, Megahertz, Morfium, Caliber, Kötelék)

- a buli előtt 1 héttel kiderült, hogy Benő a beállt derekával nem tudja vállalni a fellépést> Kovács Dani, mint mentőangyal> gyorstalpaló próba üzemmód 4x2 órában> meg lett mentve a haza, kisebb kilengésekkel, de jól sült el a dolog, sokkal rosszabbra számítottunk> ki nem hagytam volna semmi pénzért ezt a ziccert!

jalos


2023.09.23. Budapest, S8 (Terenyi Krisztián Akusztik, Morfium, Caliber)

- délelőtt lázas erősítőjavítás> macerás parkolás> bolyongás a kazamatákban, beállás az "elkülönítőben", amúgy szimpatikus hely> Kendy totál> mindjárt az első nótaindításnál belebasztam a gitár fejét egy hangfalba> szerintem nagyon jól toltuk, a jelenlévőknek is tetszett (Üdv Barni és Berti!)> filctoll körözés nyomhagyáshoz> hiszti a női klotyóban> parti üzemmód (mi más..)

jalos


2023.09.16. Jászárokszállás, Rózsakert (Cloud Factory, Morfium, Akela)

- röpke 16 éve jáccottunk utoljára Föncsiék előtt, "azé" vártuk ám> röviden: fasza buli volt, jó muzsikálás utána parti üzemmód és eszmecserék Főnökékkel és más régi ismerősökkel> egy drogos? manusz produkálta magát a hangfalakon, kibaszták, de ahogy hallottam, egy másik helyen is balhé lett a vége> MC Béci rosszul lett -

jalos2023.08.12. Gyöngyös, Kolorbár, NZ40 buli (Likvidátor, Morfium)

- zártkörű szülinapi buli> itt derült ki, hogy baj van a "fejemmel"> kevés az énekcucc, iszonyatosan visszhangos pincehelység> erdőjárás mindjárt az elején, haha, tisztára, mint a régi szép időkben> Tamás, mint vőfély, az ünnepelt nagy örömére (tényleg jó volt)> buli után zaba, pia> közben fél szemem az utcán álló kocsin (benne a cájg), meg is jelentek a dögevők, de némi szemkontaktus után el is takarodtak -

jalosNZ40 & MORFIUM (Kondér Légió)
2022.09.03. Jászberény, Pótkerék Csárda, Metal Fest (Kötelék, Caliber, Angerseed, Morfium)

Mivel utolsónak játszottunk, öreg csocsók révén már csak az előttünk levő csapat fél idejére érkeztünk a tetthelyre, így is kb. éccaka 1-kor kavarodtunk a színpadra. Most a basszusgitárért kellett visszakavarni a próbahelyre, de megérte, mert láttunk egy helyi szenátort, akinek már keskeny volt kis falunk főútja, hi. Bár sok kedvem nem volt ehhez a hacacáréhoz, ezen a szokásos protokoll után gyorsan túltettem magam és szerintem egy energikus bulit csináltunk, mindenki kitett magáért, nem volt pöcsölés-tempó bekapcs és hedbeng! A színpadi kontroll pocsék volt, kifelé viszont penge. Akik kivártak bennünket, egy se ment haza csalódottan, kaptunk is pár kiváló fotót (lásd képcsarnok rovat), köszönet a készítőknek!

jalos


2022.07.09. Jászárokkszállás, Teddy Rezidencia, Teddy Party (Etna, Morfium, Kötelék)

Hirtelen felindulásból az utolsó előtti pillanatban jelentkeztem erre a Vass Tibi (ex-'raki rakketsz', ma Old Trappers dobos) féle megmozdulásra, amit zenefanatikusságból csinál már évek óta a saját portáján, egyre profibb szinten.. Van színpad minden velejárójával együtt, ital, étel, jó hangulat. A buli 2 napos volt, előző este is volt egy fellépő, meg a yardok-őket a tisztelt szomszéd hívta, hogy büntessenek. Azt nem állítom, hogy osztatlan sikert arattunk, a tradicionális magyar rokkhoz szokott fülek kezdetben a 'biztonsági zónából' hegyeződtek, viszont fokozatosan a színpad elé húzódtak, a Sodom slágernél meg már csápolás is volt. Jól szólt a motyó és szerintem mi is odatettük magunkat, mint 'megboldogult jánykorunkban'. Az Etna és a Kötelék feldolgozás zenekarok is ízesen nyomták. Ja, és volt még egy titkos helyi fellépő is (Viharmadár-metal), az 'ifjú titánok' itt mutatkoztak be 2 nótával. Sose lehet tudni, utolsókból lesznek az elsők.

jalos2022.04.16. Szerencs, Rákóczi vár, ExtremeNoiseFest
(Morfium, Molis Sepulcrum, Odium Humani Generis /Pol/, Besatt /Pol/)


Már az indulás jól kezdődött, az utcánkban levő egyenrangú útkereszteződésben Sly, a sofőrünk majdnem „lemondta” a fellépést egy közelgő második típusú találkozással. Ezután már csak az otthon hagyott pergőért kellett visszafordulnunk. Általános népi megfigyelés szerint, ha sokáig nem koncertezünk, az új periódus 2. bulijára valami mindig rányomja a bélyegét. Most is nyűgösen indult valahogy a dolog, bár szerintem kifejezetten jól nyomtuk a „lovagteremben”, hangzásbéli fogyatékosságok azért adódtak (idáig mindig azért reklamált mindenki, hogy nagyon hurít a gitár, most meg állítólag halk volt-egyszer volt Budán kutyavásár) és a korai kezdés sem volt az igazi. De legalább volt közönség, nem mentek ki és még tapsot is kaptunk, pedig igazán ebbe a miliőbe sem illünk bele. Ahogy máshova sem, hej! A hacacáré utóélete a szokásos mederben folyt (köszönet a szervezőknek mindenért!), volt bratyizás a lengyelekkel is, tiszta művérek lettünk. Érdekes, hogy akárhonnan térünk haza, mindig pirkad...

jalos2022.02.12., Jászberény, Pótkerék (NRG, Windmill, Caliber, Morfium, Kötelék)

Nahát, röpke 4,5-ed év után itt volt a következő bulink, mivel megint lett humanoid dobosunk, Benő személyében. Az utolsó koncertünk óta megcsináltuk a Tizedelőt és a Live in Polyvinyléziát, túlestem 1-2 ambulanciás kalandon, a 32 is tovább fogyott, ahogy a fekete is a fejszőrzetemből és eme iromány is már optikai segédeszközzel készül. Ha volt is némi para a fellépés előtt, az gyorsan oldódott, beugrottak a régi beidegződések, olyan ez, mint a biciklizés. Azt nem mondom, hogy a hacacáré hevében nem volt néhány fars hang, de különösebb anomália nem akadt. Farsangra való tekintettel az Ausgebombt helyett a Jehovást nyomtuk a megboldogult Mókároktól. A király közönség is igen aktív volt, kialakult egy-két veszélyesebb szituáció (mint a mellékelt videórészlet tanúsítja), de hát egy igazi klubbuli ilyen!

Jalos2017.10.07. ExtremeNoiseFest, Szerencs, Rákóczi Vár (Morfium, Mordum/Slo/, Maradandó Károsodás, Purgatory/D/)

A "Nagy Októberi Szocil Forradalom" napján (ki emlékszik már erre...) jutottunk el első ízben fellépésügyileg Szerencsre. Hát itt se tobzódtak túlságosan a tömegek, de legalább műértő közönség volt. A szervezők ennek ellenére kitettek magukért, finom enni és innivaló várta a csapatokat a lovagteremben. Az első meglepetést a várudvaron felállított szabadtéri színpad okozta. Áldom az eszem, hogy mi kezdtünk, mert a délelőtti jó időjárás után itt már este 8-kor látszott a lehelet. Nem is csodálom, hogy az ilyen kővárak tömlöceiben milyen gyorsan elpusztultak a rabok, nekünk is meglevesesedett az orrunk. Úgyhogy a zenekarok fellépésével egyenes arányban egyre több ember húzódott a jó meleg kantinba, ahogy mi is tettük a jól sikerültnek mondható bulink után ("kabócákat" fogyasztani, ahogy erre becézik a Csavaros Kiflit). A bulira Kudri Dávid jóvoltából készült egy programfüzet is, benne egy Morfium interjúval, itt van:

2017.07.29. Körmend, V. Total War Fest

"Felvirradt a nagy nap", ahogy a veretes nóta mondja, eljött hát, amire egész évben gyúrtunk. Mivel most volt sofőrünk is, kellemesnek mondható utazás után érkeztünk a tettek mezejére. Kisebb terepszemle és városnézés után már a színpadon is voltunk és…és egy meglepően feszes, pörgős bulit adtunk és ezt nem én mondtam. Bár mi Robival nem voltunk saját egyéni produkciónkkal maradéktalanul elégedettek, örömmel konstatáltam, hogy Dani milyen jól verte a dobot és KT is kitett magáért. Külön köszönet a precíz szervezőknek és a hangosítóknak, ez így élmény volt! És nem utolsósorban a nem túl sok, de műértő közönségnek. A buli után rész vettünk egy interjúban a Headcrushers Magazin jóvoltából (youtube-V.Total War különszám), majd egy szolid kis kortyolás vette kezdetét-má' pitymallott, amikor tudatosult bennem, hogy egy üveg borral ott állok a házunk előtt és még be kell rámolnom a motyót…Ja, meg állítólag Daninak volt valami balhéja az egyik cd árussal, véletlenül sör locsolódott a portékára, haha- de jó, hogy már nem én vagyok a legdilóbb… Fotók a képcsarnok rovatban!
 

2017.06.30. Gyöngyös, Randi Bár (Hard Control, Morfium, Beyond)

Már a hely neve első hallásra is érdekes volt, be is váltotta a reménytelenségeimet. Érdekes módon a többi (helyi) zenekar jól érezte magát mégis. Feszengésemet csak fokozta, hogy egész napos meló után a sofőr is én voltam, ááá, pusztulat! Csapnivaló hangzásunk és a nem éppen legprecízebb játékunk ellenére mégse menekült ki mindenki a diszkógömbbel, tükrökkel díszített lokálból, még volt, aki headbangelt is előttünk (ilyet is régen láttam már). Na, mindegy, mindig nem lehet kolbászbul a kerítés, régen összetettük a két kezünket egy ilyen után. Azé' az alkoholmentes ?sör? mellé beérkező szakadó eső nálam feltette az i-re a pontot, kipakolás után kisvártatva Robival tipliztünk.
(Biztos, hogy volt aznap valami nyomasztó a levegőben, mint utólag kiderült, kb. aznap kötte föl magát a volt munkahelyi vezérem. Nyugodj békében S.S.!)

Jalos


 

2017.06.10. Jászberény, Törpe (Morfium, Experience, Dynamo)

A korai kezdés miatt nem mondhatnám, hogy nagy tobzódás lett volna ránk, akiket igazán érdekeltünk volna, lekésték a bulinkat. Na, meg amúgy se rólunk szólt ez a történet, ezt a fellépést bemelegítésnek vállaltam el a körmendi Total War előtt. Azé' páran így is meglestek, még video is van erről a youtube-on, végül is nem volt vészes a buli. A fotókról Robi igazoltan távol, mert osztálytalálkozóra kellett mennie.

Jalos 

2017.05.19. Jászberény, Törpe (Shards of Chaos, Morfium, Caliber)

Hihetetlen, de cirka 5 év után túl vagyunk az első bulinkon! Itt mutatkozott be az új dobosunk, Dani és visszatért egy régi harcostárs, Robi, a bőgő mestere is. Soha rosszabb bulit, nagyon jó volt! Remélem, soha többet nem kell dobgéppel szarakodnom!
(Egyébként a buli elég érdekesen indult, a kezdő csapat bulija alatt egy bajkeverő figurát előzetes felszólítás után Viktor, a csapatunk barátja elegánsan kiütött, majd Dani egyszerűen kivezette a kocsmából. Stílusos kezdés.)

Jalos

 
2012. 09.15. Jászárokszállás, Teke. (sztárvendég az Age of Agony)

Szűkszavú leszek, mer' azé' a jövőt tekintve nem sok jóra számíthatok. Ez egy nagyon jó buli volt. Jól érezte magát a közönség és nekünk is megérte kínlódni ezé' a buliért, még a technika ördöge is bulizott ezen az estén. Bandi bátyánk is topon volt az "égi doboknál", volt, akinek ott esett le, hogy Ő jáccik-magnóról. Köszönet annak a 79 embernek, aki befizette a belépőt Bandi családja számára! Örülök, hogy a tombolahúzást is sikerült az utolsó pillanatban kiviteleznem. Az Agony-ék pedig még pusztítóbbak voltak, mint eddig. Természetesen voltak az eseménnyel kapcsolatban negatív észrevételeim is, de kit érdekel, őrizzük meg emlékeinkben ezt a koncertet így: nagyon jó volt.

lala
2011.07.16. Jásztelek, Kulturház, 1. Hangerőmű feszt.

Mivel Cerbit az ágyikó nem nagyon akarta elereszteni, ezért az indulásunk elég döcöősre sikeredett, de mivel az idő és az alkohol utólag megszépít mindent, azért nem egy rossz buller volt, főleg a levezetése. Talán a végén kicsit túl sok volt a kínálgató haver, haha. Sajnos a korai kezdés miatt a rokkerok még bátortalanok voltak, kicsit szerintem családi nap jellege volt a dolognak, de hát itt a szervező Jelek zenekar volt a lényeg, ezt a vak is láthatta. Külön pirospont a jó hangosításért és a tisztességes vendéglátásért Szabó "Hörcsög"-nekem már örökre ez marad-Csabának! Remélem jővőre megint ugyanitt....
laja

fotók a bulimemóba mellékelve

 


2011.05.07. Hatvan, Retro ( az Ördögárokkal)

Egyszer már voltunk itt is, igaz nem fellépni. Még 2007-ben, amikor a Pecsában nyomtuk, itt álltunk meg előtte babgulyást falni. Azóta a kifőzdéből rock mulató lett, tágas színpaddal és nézőtérrel, mondjuk, ez eléggé kongott. Valljuk be, nemcsak az akusztikája, hanem a telítettsége miatt is. Üdv annak a pár metalosnak, akik a kedvünkért eljöttek és még pogóztak is, sajnos a helyi helytartónk, Gábor egy arcát ért munkahelyi baleset miatt elég fékezett habzású volt, ellentétben az elfogyasztott italokkal, mikkel sűrűn hűtötte a sebét. Az Ördögök is eléggé tartózkodóak voltak, mintha valami csapaton belüli "dög" is mérgezte volna náluk a levegőt. Ezt a bulit az időközben (újra) megszerzett rutin birtokában görcs nélkül lezavartuk, külön dicséretben is részesültünk érte a hatvani stúdiógurutól, Berti bátyánktól. A házigazda is kitett magáért, nem kellett alkudni az előre lebeszélt szerény gázsiból sem (amiért azért végig paráztam) és az itt végre kiteljesedő utóparti hevében vendéglátásáról is tanúbizonyságot tett, asszem 20 év alatt nem szürcsöltem annyi vodkanarancsot, mint ezen az estén. Apró gegekből sem volt hiány, megállapítottam, hogy Cerbi úgy vonza a problémás nőket, mint a verdteliszőrű kutya a kullancsot....Hatvanba harap a kacsa!

laja

2011.04.30. Jászberény, Tücsök ( a Crossroads-szal )

Másnap estére sikerült valamennyire kifeküdnöm a szombathelyi vesszőfutás és a kurva betegségem nyűgjeit, mire befutottunk Birínybe, már egészen toppon voltam. A buli egyik érdekessége, hogy megjelent a jobb sorsra érdemes Mókárok másik két tagja, Pocok és Benő is, mivel ők voltak a fuvarosok, mer egy kocsi kellett a motyónak is. Emlékszem, vagy 10 éve elég sokat jártam a Tücsökbe, de aztán ezek a látogatások nullára redukálódtak, mert a hely eléggé elsötétedett. Nos, ehhez képest kellemeset csalódtam, persze tulaj váltás volt. A fellépésünket a tegnapihoz képest borzasztóan élveztem, asszem, sikerült jó hangulatot teremteni az itt megjelent teltháznyi publikumnak. No, nem kell mindjárt egy pályaudvarnyi emberre gondolni, a küzdőtér egy normál lakószobával vetekedett. Üdvözlet Lütyőéknek és Karcsiéknak! Azé még többen is lehettünk volna, ha azok, akik ígérték is eljönnek, nem visszakoznak mindenfajta kifogások miatt. Vagy csak eszükbe jutott a legutóbbi borzalmas berényi bulink...A show után végre elfogyaszthattuk a tegnapi böjt miatt kimaradt söreinket is, miközben Crossszék vadul harcoltak. Sajnos Rob bácsi legnagyobb bánatára (vagy mérgére) az időközben 180 fokot fordult trubadúr Pocok korai takarodót rendelt és igazándiból itt sem tudtunk kibontakozni. Még jó, hogy otthon volt elsősegély csomag...
laj
a
2011.04.29. Szombathely, Oladi Művelődési központ
(fellépet még a Morgue és a szlovén pornogrind Vulvathrone)


Hetfűn jött a telefon Offa barátomtól, hogy pénteken játszhatnánk náluk, mert az egyik csapat visszavonulót fújt. És mentünk. Azt hiszem, ezt se sokan csinálnák meg, hogy 8 óra kőkemény robot után még lóhalálában lebumlizzanak az ország túlsó felébe, ott zúzzanak, majd iszkiri haza, mert szombaton! reggel megint málenkij robot. Mi megtettük, amit megkövetelt a metal. Sajnos Sátán urunk megint nem engedte, hogy maradéktalanul jól érezzem magam, mert a koncert napjára iszonyatosan lebetegedtem, kijött rajtam minden influenzia tünet: takony, köhögés, izomfájdalom, hányinger, 39 fokos láz. Úgy látszik, Szombathelyt is megátkozták a jehovák, mikor utoljára itt játszottam a Mókárokkal, dettó ugyanez volt. Megérkeztünk, aztán motyóztunk is egyből a nagyszínpadra. Állítólag a koncertünk nem volt rossz (szerintem jó se), szimpatikus házigazdák a színfalnál, elöl lelkes közönség , még egy árokszállási jány( Nihility) is volt, minden adott volt egy jó bulihoz (csak azok a fránya kontrollok sose szólnak jól), de igazából nem sok mindenre emlékszem, a dögrovásom miatt hatalmas önuralomra volt szükségem, hogy végigharcoljam a bulit, egy konferansz után majnem dobtam egy rókát. A buli után szinte azonnal távoztunk a tetthelyről, csak még gyorsan faltunk egy kicsit az Offa által szervírozzott babgulyásból. Hát, ilyen se volt még a Morfium történetében, ráadásul színjózanon....Azé búcsúzáskor csak megpróbálkoztam egy kis vasi palkóval, de épp, hogy kitettem a körmöm az ajtón, már viszont is láttam...
laj
a
2011.04.23. Budapest, Ráday Kupola (a Cadaveres előtt)

Valahogy mindíg abban a hiszemben voltam, hogy a Kupola mekkora egy menő hely lehet és habár az italárakban nem is csalódtam, azért az picit kiábrándító volt, hogy itt sincs öltöző és a motyónkat itt is mások szájába kell rakni a színpad mellett, akár valami vidéki csehóban. Ráadásul húsvét előtt voltunk és azt hittük, azért valamivel többen lesznek kíváncsiak a nagy faluban a közismertebb Cadaveres-re, ám az alföldi liget módjára elhelyezkedő embörök nem ezt igazolták. Rossz nyelvek szerint a gázsijuk is megritkult. Mivel nálunk a nincsből nincs mit kivonni már elég régóta, ehhez képest egyből kihúztuk magunkat, amikor megjelent 5 fő igazhitű metal-os Morfium pólóba és egyéb metal stafírungba csomagolva, a koncertünkön pedig elöl csápolva nyomták a régi nótáinkat! Egy ilyen plussz előjelű buller után mit is tehet a hétköznapok monotonitásából kiszabadult, ilyenkor hendrixi magasságokba emelkedett "brémai muzsikus": iszik és még többet. Nazdarovje!
laj
a

a nagyvárad téri Morfium divízióa Mester és Tanítványai

2011.04.15. Kaposvár, Angus Klub (Alcohol buller)

De az élet nem habostorta, Pelikán elvtárs! Már a kapkodássá fajult indulás se sok jót igért, de a meleg sör igazából akkor savanyodott meg a számban (vagy a szétdurranó hólyagomban), amikor több rosszemlékű kaposvári bulira menet után is most ugyanazon a tetves benzinkúton álltunk meg, ugyanannál a drótkerítésnél húgyozni. Bár azon fetrengés volt, amikor egy jólszituált fazon mindenki meglepetésére egy hatalmasat turházott a mellettünk lévő kukába! Maga a klub hangzatos neve egy olyan lepukkant művház füstös, ótvar zenéktől harsogó, kazamata szerű pincéjét takarta, amiket világéletemben utáltam. Nem kis mazo kellett ahhoz, hogy az egyik asztalhoz letelepedve, gyufatrükkökel szórakozzunk. Az ominózus tortára a helyi csapat egyik lelkes tagja fújta aztán rá a habot nekünk. -Megjött a főzenekar, hozták a dobot!-közölte enyhe célzattal. Akkor edd is meg a (dobos)tortát, haver- mindenki, olasz westernekbe illő "reakciója" kimondatlanul is egyértelmű volt, tán csak Cerbi segített egy kicsit "szeletelni", bruhaha! A negatív tényezők aztán ráhattak a fellépésünkre is, a gyér (rocker?) közönség is csak a vége felé vette a lapot és hosszú idő óta először felütötte a fejét nálam a rettegett hüvelykujj görcs is. Ezek után mit is tehet az egyszerű magvető fia: iszik és sokat. Cerbi viszont elemében volt, be is újított valami helyi kölykes némbert, akivel lekoccoltak. Hogy sikerült e valami neki, azt nem tudom, de az biztos, hogy legközelebb akkor megyünk Kaposvárra, ha a pézes postás előre hozza a dupla-extra gázsit!
laj
a

2011.03.19. Békés, Denevér Klub (Alcohol buller)

No, ha a múltkori jó volt, ez meg egyenesen kafa! Nem tudom, mia faszé volt a város túlsó felébe bejelölve a klub a gógülbe, ráadásul egy víkendtelep szélébe, de hála a sátánnak, sikerült megtalálni az objektumot, egy helybeli figurának köszönhetően, akit cserébe el kellett fuvaroznunk egy általa hőn óhajtott dugás helyszínére. Na, nem velünk! Közben felhívtam Csövest is, akinek már a telefonban is gyanúsan bágyadt hangja volt és közölte, hogy most okádott vért. Ezek után az Alcohol fel sem lépett, mint kiderült, a múlt esti, Sándor nappal egybekötött kecskeméti bulijuk után "bebaszott a lecsó" (árokszállási, munkahelyi szleng a másnaposság kimagyarázására), a pacsirta megnémult, ők meg elhúztak. Ezek után rövid bratyizás és 2 sör után színpadra keveredtünk és asszem, osztatlan sikert arattunk. Legalábbis ezt szűrtem le a helyi emberektől kapott italokból és a honlapunk látogatásából. Így utólag el sem hiszem, visszagondolva a kezdeti baljós benyomásokra és a fürkész tekintetekre. Köszönjük Békés és üdvözlet a többi csapatnak!

laja


2011.03.11. Szegvár, Zöld Sas Söröző (Alcohol buller)

Kifejezetten jó buller volt, bár előtte a sörökkel majdnem túllőttünk a célon és a kocsmában is "makiverem" szintű hideg volt. Itt mutatkozott be az Alcohol új gitárosa, Mókus is (kegyetlen név, hehe), aki a szokatlan új terep miatt még eccer-kéccer visszakívánkozott az "erdőbe", én meg a nagy kavarodásban elpakoltam egy idegen mikit, amit követekező héten vissza is küldtem a jogos tulajdonosának. Buli után a szokásos habogás, Cerbire majdnem sikerült egy testes leányzót rácuppantanom, hazafele meg Robi okádott. Kirrály!

laja2011.02.12. Budapest, Mister Rockpince

Nohát, megvolt közel másfél év után az első, visszatérő bulink! Mivel még elég rozsdásnak éreztük magunkat, ráadásul egy ifjú, nálunk még avatatlan titánnal a doboknál, jobb félni, mint megijedni alapon, egy eldugott helyen szerettünk volna újra színpadra lépni. Azért titkon szerintem mindenki nagy közönségre vágyakozott, végül a papírforma jött be, de így is nagyon jól éreztük magunkat a meglepően jó formánk, na meg a dicsőséges társzenekarunk, a Crossroads miatt! Soha rosszabbat! Ja, a nyafka valóvilágbuzi pultoscsaj meg be....., mindegy.

lala
2009. okt.2. Jászberény, Ifjúsági ház (Krízis, Magor, Thrash Inside)

Hohó, végre bulink volt, egy év kihagyás után! Bár az egyik szemem sír, a másik nevet.
Sír, mert szerintem helyenként borzasztó szarok voltunk, rólam és Tamásról, a vén csatahajókról is egyéves rozsdaréteget kellett lerázni, a ritmusszekciónknak pedig egyenesen mélyvíz volt ez a javából, tele csattógó fogú cápákkal. Sír, mert a színpadon az első szám alatt kristálytisztán megszólaló kontroll hangosítás a következő nóta kezdésére teljesen lebetegedett, átadva helyét egy kontrollálhatatlan morajnak a buli végezetéig. Állítólag kifelé sem volt jobb. Hogy minek vagy "kinek" köszönhetően, ezt nem tudhatom...
Nevet, mert mindezek ellenére nagyon sokan voltak ránk kíváncsiak ennyi kihagyás után is és lelkesen követelték vissza a csapatot! Hogy a buli utáni parti animálkodásról, cd árusításról és dedikálásról, a régi ismerősökkel való találkozásról már ne is beszéljek!
Na, lelövöm magam.

lala.2008.okt.mittudoménhanyadika, Árokszálláson, a Súly és az Endemik zenekarok házigizdájaként

(LALA tollából)
Nohát, ez a buli is elég kaotikusan kezdődött (ezt most nem a zenei teljesítményünkre értettem), de ha az utolsó, márciusi koncertünktől kezdődő kínlódásra gondolok, akkor még élveztem is. Sőt, külön köszönet a lelkes közönségnek és a többi zenekar stábjának! Csak azt sajnáltam, hogy azt a kibaszott intrót megint otthon felejtettem, amúgy szerintem elég fajinan nyomta mindenki, köztük Bandi bátyó is, aki időközben újra csatasorba állva a Morfium nótákat prezentálta; meg Zsolti gyerek is, aki a feldolgozásainkat püfölte. Bár azóta világossá vált számomra, hogy 2 dudás, akarom mondani dobos nem fér meg 1 csárdában, tehát vagy külön kell választanom a két dolgot vagy nemtudomhogymiafasztrágjakmegintasajátökörségemen....Amúgy pánik nuku, koncertlehetőség egyenlőre úgysincs, ami volna, ott meg teljesen hülyének nézik a lelkes amatőröket.
2008.03.01. Slayerklub, Maglód, Kriszta Rock Klub (AQUINCUM, MORFIUM, NEEDLESS)

(LALA tollából)
......jöttünk, zúztunk, mentünk. Sietnünk kellett, mert a délutáni vihar Tamáséknál lebontotta a tetőt. Azért otthon még egy-két ital legördült. Rövid kóborlás után ráleltünk a helyre, ami a nevével ellentétben megint táncos-kajás helynek nézett ki. Mindegy, a nógrádi rajongó különítményünk ide is eljött, bár szemlátomást elég pilledtek voltak. A buli is elég punnyadtan indult, de a Slayerekkel sikerült bevadítani a pogózni vágyó ifjoncokat, úgyhogy még ráadást is adnunk kellett. Jó volt meg minden, de már tudtuk, hogy Robi emeli kalapját és...........


2008.02.22. Salgótarján, Klubház Söröző (BLACK FEVER, MORFIUM)

(LALA tollából)
....Bandi bácsi taposta a pedált, közben Tamással leskelődtünk, hogy hol van az a bazi nagy hideg művház, ahol az Akelával nyomtuk 2004 decemberében. A mostani hely dizsinek nézett ki inkább, de volt fasza színpad meg Zoliék is kitettek magukért a hangosítás terén. És király volt az öltöző! Itt is másodiknak kellett volna játszanunk, de mivel egy nagy szeszelés lógott a levegőben, inkább kezdtünk mi. Ilyenkor olyan várakozni, mint a fogdokinál gyökérkezelésre. Ebből nem is lett probléma, mivel itt voltak a nógrádi barátaink, akiknek egy kurva jó bulit nyomtunk. Mondjuk Bandi bácsi megjegyezte, hogy ő még egyszer józanon nem játszik, mert mindent elbaszott Na hallod! Utána aztán........2008.02.16. Metalfarsang, Jászárokszállás, Tekeklub (AGE OF AGONY, MORFIUM, AQUINCUM)

(LALA tollából)
.....kurva hideget sikerült megint kifognunk, de szerintem mind a meghívott bandák, mind a durva zenére kiéhezett publikum jól érezte magát. Én még ilyen brutál pogót nem láttam a Tekében! Az Aquincum és az Age Of Agony tagjai élvezték a dolgot, faszán tolták a thrash alapú, ill. death metalt, míg nálunk a papírforma jött be, azaz saját szervezés=pocsék játék. A közönség azonban így is harapott, kinek soraiban szép számmal voltak 30-40 közötti veteránok is a fiatal versenyzők mellett, főként a tájék távolabbi területeiről. Bangeltek is rendesen a Slayer, Sepu, Massacre nótákra. Én legjobban a tombolahúzást élveztem, mivel itt kipofázhattam magam. Óriási köszönet egyebek mellett Nagy Gábor barátunknak az ócska motyónk fuvarozásáért és Nádudvari Zoltán harcosnak a tombolára főnyereménynek felajánlott Korda György lemezért! Jövőre megint becserkészek egy-két thrash csapatot, nehogy kihaljon a.............
2007

02.10. ÁROKSZÁLLÁS, Teke Klub
(Beyond)
-sajnos a bulit részünkről tönkretette a mindig ott ólálkodó technika
ördöge>valószínűleg pakolás közben az erősítőm impedancia váltókapcsolója
elmozdult a helyes értékről, ezért később a cucc köhögni kezdett, így a koncertet idő
előtt abba kellett, hogy hagyjuk, természetesen a hiba oka csak otthon derült ki>ezt
azóta minden buli előtt megnézem vagy 6-cor!>azé a tombolahúzás fasza volt, meg a
színpadi akasztófa a rajta lógó láncos Junosztytyal

03.10. PÉCS, Légszeszgyár
Jótékony koncert a leukémiás gyerekekért
(Siberia, Brewtal, meg még 2 banda)
-élvezetes buli volt, egy piros pont Kriszt Ákosnak, aki révén játszhattuk>hazafelé a
tuskóba az italok mellett vettem egy játék elemes gitárt is a fiamnak, egész úton ezt
nyúztuk

04.06. BUDAPEST, Óborozó
(Beyond)
- kriminális parkolás a belvárosban>bár a hely pici, a zúzás nagy és még 200ft
benzinpénzt is kaptam, mi kell még a boldogsághoz?>nagy falás az Őrsön

05.05. JÁSZBOLDOGHÁZA, Strand
Motorostalálkozó
-hát, az igazat megmondva, nem tűnt részemről nagy éleslátásnak, hogy egy ilyen
dolgot bevállaljak és hajnali fél négykor pár szimpatizáns embernek játszunk egy
számunkra igazából stílusidegen helyen>bár ennek is megvolt a maga varázsa,
valahogy különös volt játszani egy bazi nagy színpadon a kelő nappal szemben
állva>ezt a különösséget érzékelhette Bandi bácsi is, amikor ismeretlen eredetű
folyadékoknak köszönhetően kezdetben jó pár dolgot összevissza dobolt és még a
dob mögül is kiszaladt valami elgurult csavarért, aztán észretért megint>a színpad
mögött volt egy maca, aki mindenáron interjút akart készíteni velünk, aztán valaki
beszólt, hogy most szoptatta meg a bokorban>köszönet Takinak a korrekt
ügyintézésért és a vendéglátásért

05.12. TÚRKEVE, Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Judas Beast)
-azt mondtam a büfésnek, hogy a szervező vendégei vagyunk-egész este viszkit ittam
>bár nem volt egy nagy durranás a buli, a fíling nem hiányzott, két katonatársammal
is találkoztam meg mindenki vonyított össze-vissza


05.26. BUDAPEST, Kék Yuk
Slayer klub
(Aquincum, Tremor)
-otthon hagytam a tremolókart (a "majrévas"), jaj, most mi lesz velem!?> újból Jani
basszusozik, mert Robinak sürgős eper szedhetnéke támadt Skóciában> a velünk tartó
Galó Peti barátunknak kisebb afférja támad a szekuritivel, a rögtönzött falmászó
produkciója miatt 

06.15. JÁSZBOLDOGHÁZA
(Black Fever meg még valaki)
-koncert valami kocsmában, de nem volt rossz>később megfigyeltük, hogy egy csávó
kb. félóráig karatézott egy kisebbfajta fenyőfával az utcán

06.16. KAPOSVÁR, Pogó Center
(Black Fever, Infection)
-totális bukovári Kaposváron-keserves jegyszedés>mi még jól is jártunk, mert még
ráadást is követelt tőlünk a megjelent 4 fő ősmetálos>a hangosítás mondjuk király
volt, fizettünk is érte…>"kincskeresés" a setétben

06.22. BUDAPEST, Pecsa
(Moby Dick, Akela, Road, Dalriada)
-azt hiszem, itt látszott a legjobban, hogy milyen csórók vagyunk; míg a többiek
mázsaszám hordták be a kisbuszaikból az ilyen-olyan cuccokat, mi Tamás 16 éves
Ladájából egy szuszra bevittük a kis motyónkat>azért a nagy színpadon tényleg
élvezet volt nyomni és még csápoltak is>Kendy pofázott a nézőtérről, erre én
felkértem poénból a szekusokat, hogy azt az embert vezessék ki a teremből, mire az
egyik tényleg rá is mozdult>sajnos a rólunk készült fotók is megsemmisültek, amikor
a Főnök a tömegbe hajította Papp Zsuzsi gépét >"talált" papírokból kiderül, hogy
mennyiért jáccanak a "nagyok"

 

06.23. BUDAKALÁSZ, Focipálya
(Dantes, Beyond)
-szabadtéri színpad, rajongók, dedikálás, pia, zaba, jó idő, mi kell még?
jobban éreztük magunkat, mint tegnap, a Pecsában> az ittas szervezőnő és lánya
fülig zsíros szájjal falják a sült kolbászt; Unicum okádás a bokorban; a kocsiból
végighurítjuk a fél Pestet


09.07. BUDAPEST, Vörös Yuk
Slayer klub
(Aquincum, Archaic)
-már az első nótánál elszakadt az időközben visszatért Robi barátunk egyik
basszushúrja, de az átszerelést egyből egy hatalmas improvizációval hidaltuk át
Bandi bácsival, igazán fasza buller volt>később Robi meg az elmaradhatatlan Kendy
úgy hurítottak a wc-ben, hogy a biztonságiak is bementek 

09.22. ZALAEGERSZEG
(Age of Agony, Yasuyuki Suzuki, meg még 2 banda)
-amikor megérkeztünk a klubba, Suzuki úr már az asztalon pihentette a fejét, de
később megtáltosodott és egy fasza koncit nyomtak a Barbatos-szá avanzsált Age of
Agony tagjaival meg Nádudvari Zoli barátommal->azért nekünk sem lehetett okunk
panaszra, többek között Andi és csapata még Nógrád megyéből is eljött miattunk

12.30. BUDAPEST, Vörös Yuk
Slayer klub
(Aquincum, Beyond)
-bár a másnapi szilveszterre való tekintettel elég kevesen jöttek el, azért ezt is egy jó
bulinak könyvlhettük el, Robival még csápoltunk is az Aquincum alatt, a Slayer
fanatikus srác egyszemélyes produkciója meg külön poén volt, főleg annak
tudatában, hogy a gitárt, ládát és erősítőt a tömegközlekedésen hozta idáig, ráadásul a
hangfalnak még az egyik kereke is kitört
2006

02.11. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Teke klub
METÁLFARSANG
(Age of Agony, Black Fever, Worning, Parasite)
-ez volt a legnagyobb látogatottságú underground rendezvény, amit idáig sikerült
összehoznom ebben az istállóban>itt még a játékra is maradt normális energiám
pedig volt mit intézni mást bőven elég>fajin buli volt, talán csak egy-két
renitens punkot akartak elpáholni a piactéren, bár azzal az idiótával én is
elbeszélgettem volna, aki a babgulyást szétlocsolta a mozi vadonatúj székeire

03.?, HATVAN, Dolly kocsmája
-arra emlékszek csak, hogy egy nagy seb volt bal kezemen, meg Tamás bepöccent
és majdnem otthagyott bennünket, mert nem akartunk megmozdulni a nagy party
animálkodás közepette

03.? PORTELEK, Cselló
(Alcoholica)

04.07. PÉCS, Légszeszgyár
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth)
fasza hely

04.22. BÉKÉSCSABA, Művház
Akela Parti Túra
(Akela meg még két zenekar)
-káosz szervezés még a Főnök is tök ideg volt és ordított a Pávcsira, "hogy a kurva
anyátokat, má megint én fizessek">én is ideges lettem, mert utolsónak kellett
játszanunk, ezért titokban rekviráltam a többi zenekar italát>mindenki
megrökönyödésére felmásztunk a művház rézsútos tetejére>Főnök, a
zongoravirtuóz>Bandi bácsi is ideges lett, mert az az egy füle is bedugult a
gitártól

05.05. TAPOLCA, Fa-ló
Akela Parti Túra
(Akela, Diablura)
külön köszönet Artúrnak a príma szállásért és a városnézésért


05.06. SZOMBATHELY, Végállomás
Akela Parti Túra
(Akela, Robinson Cirkusz)
buli előtt, délután házkutatás és kacatles Főnöknél, szó szerint mert még a
padláson is voltunk, sőt én még a kamrába is>ezután hülyeségekkel és italozással
fűszerezett gulyásfőzés>majd felmásztunk a hegyesdi hegyre>jó hangulat, a
fáradtság ellenére is fasza bulit nyomtunk az este, jó közönség, még a színpadon is
fetrengtem

05.27. PAKS, Grand Café
(Beneth, Almost Saints)
-mielőtt felmentünk volna a színpadra, a klubot megrohamozta egy kommandó:
rendőrök, finácok, köjál, FBI, a faszom tudja kik; sikerült is elbaszniuk a hangulatot,
kekeckedtek mert nem volt nálam papír, a 18 éven aluliak pedig mind leléptek

07.? JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Teke klub
Rockfesztivál
( Rockinrockcats, Waszlavik…., hastáncos csajok, stb.)
-Robi itt jáccik először velünk

08.19. HATVAN, Népkert
Rock Expo

08.? JÁSZAPÁTI, Művház
(Black Fever, Mi az ábra?)
-zenekarbarát buli (itt a juttatásokra is gondolok), kár, hogy mire a közönség
belemelegszik, abba kell hagynunk, mert kezd a mozi…

09.16. PÉCS, Toxic Klub
Akela Parti Túra
(Akela)
-fasza klub meg minden, de akkor a szellőzés nem állhatott a helyzet magaslatán, mert
olyan fülledtség volt odabenn, hogy az embernek még a tökéről is folyt a víz>Retek a
pergőre könyökölve dobolt, az Akela idő előtt abba is hagyta, mert nem kaptak levegőt>
mi meg Robival kilopdostuk a sörüket az öltözőből>Jani, a sofőrünk hazafelé
kiegyenesített egy körforgalmat


09.30. ÉRD, Borgödör
Akela Parti Túra
(Akela)
-majdnem úgy lett, hogy csak mi játszunk>a Főnök ugyanis berágott a többi
kollégájára, mert azok nem igazándiból szerettek volna fellépni a Kossuth téri
tüntetésen, ő meg nagyon, de ez nem jött össze>mi közben egy nagyon fasza bulit
adtunk odabenn, egészen addig, míg a biztonságiak be nem jöttek és el nem kezdték
követelni a belépőt a csápoló emberektől>mérgemben még a kábelemet is
széttapostam

11.03. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Teke klub
(Akela)
-ez is saját megmozdulásom volt, a 2. K.Z. borivóversenyt pedig ki is nyerhette volna
más, mint Hörcsög komám, alias Szabó Csaba>birkapörkölt a farkasoknak


11.04. DEBRECEN, Újvigadó

Akela Parti Túra
(Akela, meg még tudja ki)
-először és nyilván utoljára indulunk bérelt mikrobusszal, mert futotta a büdzséből>ha
Debrecen, akkor jó a buli, még kameráztak is>egyedül Bandi bácsi pergőállványa
mondja be az unalmast, az utolsó nótát kénytelen térden tartott pergővel
nyomni>rövid standolás után irány a túrkevei rockfesztivál, ahol végül is nem lépünk
fel a rendezvény látogatottságának hiánya miatt, de a gázsit legalább kiköhögik>
éjszakai zaba a szolnoki vasútállomáson
11.17. SOPRON, Hangár
Akela Parti Túra
(Akela)
-buli előtt majdnem belegeltünk valami krimóban> a klubból "zsákmányoltam" két sexújságot 


12.01. CEGLÉD, Játékbarlang

Akela Parti Túra
(Akela)12.02. KAZINCZBARCIKA, Sport klub
Akela Parti Túra
(Akela, Frost)
-negatív előjelek, szar is lett a buli>madzag kitaposás, kirándulás az erdőben, ráadásul
a gitározást "forrradalmasító " találmányomat se itt kellett volna kipróbálnom>egy
-két-há-kurvaanyád- fasza szám a zenegépből>-Lacika, hol a Lacika?- a
Főnököt bújtatjuk az egyik "imádója" elől, miközben a bújtatott az öltöző sarkába
húgyozik, oda, ahol a többiek gitárjai is vannak>hazafelé kedélyes a hangulat, szóba
ötlik a feloszlás

12.25. KUNMADARAS, Művház
Metálkarácsony
(Akela, Iron Maidnem, Dogs, Black Fever)
-már az indulás jól kezdődött, Fekete Bandi barátunk rozsdaboglya mikrobuszának az
ajtaját rácsaptam Tamás ujjára>végre egy fasza koncert, úgy, ahogy a nagy könyvben
meg van írva: intro, sötétségből való előjövetel, füst, fények, csápoló rajongók,
vissza!> nagy köszönet Ács Karcsinak

12.29. KAPOSVÁR, Szivárvány Mozi
Akela Parti Túra
(Akela, Fekete Sereg)
- na ez a történet viszont megint nem a megdicsőülésünkről szólt, sőt, ha jobban
belegondolok, akkor egy nagy szar…

2005

02.06. KAPOSVÁR, Szivárvány Mozi
Akela Parti Túra
(Akela, Earth)
-az előző esti Kreator koncert után teljesen szét voltam csúszva>hiába a nagy színpad
és a komoly hangosítás, odafent még a dobot is alig hallottam a keverős faszinak
köszönhetően>hazafelé majd meg fagytunk, Bandi csotrogányában fűtés nuku,
odakint -20 fok, az ablakokon benn is kaparni lehetett a jeget.

02.12. BUDAPEST, Ráday klub
Farkasfarsang
(Akela)
-buli előtt a Főnök korlátozta az alkoholfogyasztásom>húrszakadás és Tomi haja
beleakad a kiálló húrvégekbe

03.? KECSKEMÉT
Akela Parti Túra
(Akela, Kordon)
-a Főnök megfejelt egy gyereket a büfénél

03.25. PÉCS, Stunczorgó
Akela Parti Túra
(Akela, Earth)
Jani nem jött, 3 fellépés basszus nélkül>alvás az Earthék garázsában, több száz üres
üveg társaságában

03.26. MOHÁCS, Sokác művház
Akela Parti Túra
(Akela, Earth)
-családias hangulat, a hangfalakból halkan a Kossuth rádió szól>ugrás a
színpadról (beőrülés1.) -kihúzódik még ez az árva gitár is


03.27. PAKS, Grand Café
Akela Parti Túra
(Akela, Stressz)
-kődobálás és Morfiumos palackposta a Dunába, megemlékezés Mutiról, avízbefúlt
hajósról>hideg van és éhezünk>meglepetésre csápolás és dedikálás pedig fáradtak és
szarok voltunk>találkozás egy legendával, Stressz Tibivel>hazafelé találtunk egy
felborult furgont, tele mérges harci kutyusokkal

04.? NYÍREGYHÁZA, Tequila
Akela Parti Túra
(Akela)
-kis hely, nagy hangulat, majdnem megtapostak gitárostul, mert én nem fértem fel a
színpadra

04.22. SZARVAS, Zebra klub
Akela Parti Túra
(Akela)
-kb. 15 fizetővendég, minket is beleszámolva>ezért a Főnök szomorú, meg azért is,
mert a vonaton az anyja nyugdíjas igazolványával utazott, ezért megbüntették 8000
forintra

04.23. DEBRECEN, Újvigadó
Akela Parti Túra
(Akela, Jericho, meg a szimpatikus sárospataki csapat)
-kedvenc helyünk, csápolás, jó hangmérnök>Gyuszi bácsi kijelöli a vonalat
amin túl nem léphetek>ez mégis sikerül, gitárkábel ki, mint a rakéta (beőrülés2.)

05. ? KÖRMEND, Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Age of Agony, meg valam szutyok)
-káosz szervezés, rajta sem voltunk a plakáton>általános szar hangulat>tanulság
levonva>hazafelé majdnem karambol

05. ? NAGYKANIZSA, Hely
Akela Parti Túra
(Akela)
-megmásztunk egy tankot>nagyon jó hangosítás és pizza

06.10. HATVAN, Dolly kocsmája
(Greenpath)

06.18. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Tekeklub
THRASH-DEATH FESZT
(Beneth, Cold Reality, Sudden Death)
-saját rendezésű bulim, igazán jó hangulattal és barkács motyóval, külön köszönet
a Gyuszik közreműködéséért

06.? GYŐR, Torock
Akela Parti Túra
(Akela)
-szabadtéri színpad

07.08. HEVES, Unikum
(Szigetelt Veszedelem)

07.16. JÁSZBERÉNY, Ifjúsági ház
Berente Imre emlékkoncert
(MJB, Dilemma, stb..)
-ha ezt hallotta volna a tisztelt megboldogult, biztos, hogy forgott volna a sírjában,
még a fényképe is feldőlt a színpadon

07.24. JÁSZBERÉNY, Bercsényi Iskola
Udvar fesztivál
(Mi az ábra?, Etna, Dilemma, Aljas Kúszóbab)
-külön köszi a Mi az ábrának és az Etnának, hogy kisegítettek cuccal a szervezés
töketlensége miatt

08.06. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Damjanich u.
Házibuli Nagy Bélánál
- Bélus barátunk nagy rajongója szerény csapatunknak, ezért meghívott jáccani
- a szülinapi zsúrjába>szegény rokonoknak és a leskelődő szomszédoknak igencsak kigúvadt a szemük amikor rázendítettünk, a kutya is fülét-farkát behúzva lapult az óljában>nekünk nem lehetett okunk panaszra, volt színpad, gázsi, zaba-pia…
- Egyébként aznap egész délelőtt izzott a telefonom; hol Retek akarta kisajátítani Tamást az Akela énekesének, hol a Főnők akart rábeszélni, hogy a Morfium hangszeresei tartsanak vele….

08. ? HATVAN, Népkert
Rock Expo
-jó hangulat, otthon a Borozóban azon vitatkoztunk össze Bandival, hogy az acél
rozsdás vasat is tartalmaz-e?

08.27. JÁSZBERÉNY, Szőllőskert
(Sims, Salto Mortale)
-csak annyi rémlik, hogy ez a buli elég súlyosan végződőtt, távozáskor egy asztal
feldőlt…


09. ? JÁSZAPÁTI, Művház
Rockfesztivál
( sok banda)
-ez végül is egy teccségkutatónak álcázott valami volt, a díjakat Szekeres Imre
honvédelmi miniszter adta át, de mi ezt a hacacárét már nem vártuk meg, úgy
hozták utánunk díjakat

10.28. HEVES, Unikum
(Black Fever, Mi az ábra)
-jó hangulat volt amíg meg nem jelent néhány kokeró a Krakkóból>a négynapos őrület
első állomása>Kendy, az italfelelős>Bandi bácsi "széttaposta" a lábgépet

10.29. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Teke klub
(Akela)
-saját szervezésű bulim, jó emlék>ekkor még nem volt színpad, olyan nyomulás volt,
hogy fogni kellett a hangfalakat, Pávcsi is be volt szarva>itt volt az 1. Katona Zászló
borivó verseny is, amit akkor (is) Hörcsög komám nyert meg; míg a többiek csak
nyamnyogtak, addig ő 10 sec alatt megitta a 7 deci bort, pedig előtte már ki tudja mit
összevedelt

10.30. NAGYATÁD, Művház
Heavy Halloween
(Cold Reality, Beneth, Midgard)
-köszönet Jakoda Bélusnak a fasza buliért>ugrás a színpadra, gitár a nyakba és együtt
zúztam a Black Sabbathot a Coldékkal>Kendy a tömegben okádott>köszönet
Bélusnak az ötcsillagos szállodában biztosított szobáért>Bandi bácsi, miközben
a "tökét" babusgatja, elhagyja a lábcinállványt és a dobszéket


10.31. BUDAPEST, Pecsa
2.Forr-a dalom fesztivál
(sok banda)
-mire odaértünk Nagyatádról, ez a hülye Kendy majdnem berúgatta Bandit>annak
ellenére, hogy mi kezdtünk, jó volt a fogadtatás>Kendyvel karatéztunk az
öltözőben, a Mobydickkék meg csak lestek, hogy kik ezek az idióták>aztán
bepofátlankodtunk az Ómen szüli-napi bulijára, ahol befaltuk a maradék
tortát>másnap este 9-re értem haza….

12. ? CEGLÉD, Játékbarlang
Akela Parti Túra
(Akela)
-a buli előtt megjelentek a Paraziták is, mint beugró fellépők, de szegények olyan
totálok voltak, hogy abból nem lett semmi>a Főnököt sikerült megint
felidegesítenem, mert jól megtekertem azt a kibaszott szirénáját
2004

04.03. MEZŐTÚR, Lokomotív söröző
(Magma)
-amikor a Sodomot nyomtuk, egy nagy darab faszi beszólt Janinak: ha elbaszod,
megdöglesz; nekem meg egy rusnya nő hátára kellett dedikálnom

04.10. BUDAPEST, Pikoló Metál Kocsma
(Magma)
-pici hely, nagy buli, még japcsik is csápoltak; a tulaj, Necó a Sear Blissből pedig végtelenül rendes volt

06.26. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Teke
(MJB)
-csináltunk a Mindenjót Bébinek egy jó bulit

07.?. JÁSZBERÉNY, Lehel Gimnázium
Udvar fesztivál
(Infection, Földrengés, Árnyak)
-Tominak fájt a feje, elég pocsék buli

08. 06. HATVAN, Dolly kocsmája

08.13. GYÖNGYÖS, Szabadtéri színpad
3.Teheccségkutató
-itt haverkodtunk össze az Infernóékkal, a mostani nevük Diablura

08.20. HATVAN, Népliget
Rock Expo
-a buli után olyan buli lett, hogy még a nagylábujjam is felfelé állt…

10.01. BUDAPEST, Vörös Yuk
Gorezone fesztivál
(Braindeath, Tremor, Arsenic, Remorse)
-itt még gipszes lábbal nyomtam, szuper a hangulat, a Marshall láda a Lada tetején
utazott


10.08. ZALAEGERSZEG, Atlantisz
Akela Parti Túra
(Akela/, Beneth/, Cold Reality, Inferno)
-itt kezdődött az akelás előzenekaroskodásunk>megérkezésünkkor egy csávó
így fogadott:-Ti ki a szarok vagytok? -Hát a Cannibal Corpse!>Pókember
kiröhögött, amikor meglátta a Zoom pedálomat> külön köszönet
Szentgyörgyvölgvi Atinak a vasútnál szerzett szállásért

10.09. KOMLÓ, Zrínyi Klub
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
-kiderül, hogy Bandi bácsi sört reggelizik>

10.16. KARCAG, Sportcsarnok
Dúvad fesztivál
(Akela, Inferno, Pakolgép, meg még valaki)
-Retek és Főnök röhejes huzavonája a gázsin

10.22. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, Metro
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth)
-Bandi bácsi rendesen belazított a buli előtt>alvás a szegedi lánykollégiumban>egy
hites manusz keresztet vetett rám a szegedi sétálóutcán

10.23. BÉKÉSCSABA, 68-as klub
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
-fasza klub és hangosítás>plakát egy se>nézők alig

10.29. DEBRECEN, Újvigadó
Akela Parti túra
(Akela, Inferno és egy sárospataki zenekar))
-szuper hangulat, hazafelé okádtam

10.31. BUDAPEST, Pecsa
Forr-a-dalom fesztivál
(sok banda)
-élmény volt, a nagyszínpad függönye mögül leskelődtünk a többi bandánál

11.05. BARCS, Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
-indulás egyenesen a melóból>fasza buli>verekedés a büfénél>3 órás "alvás" egy
barcsi srácnál, ahol legalább 8 macska sündörgött a lakásban, reggel hatkor meg is
léptünk…


11.06. BONYHÁD, Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Cold Reality, Zakata)
-kódorgás a városban>a buli után Főnök is pakolt>köszönet Péternek az alvási és
fürdési lehetőségért

11.07. DUNAÚJVÁROS, Kis Csillag
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
-brutál koncert egy étteremben!

11.12. BALATONBOGLÁR, Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Cold Reality)
-király koncert, fantasztikus közönség>Pávcsi megsértődött, mert kifárasztottuk a
közönséget>a Beneth is berágott (remélem, nem ránk), mert utolsóként kellett
volna játszaniuk, ezért fel sem léptek

11.13. SZENTES, Jómadár
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
-találkozás egy volt katonatársammal>kb.10 rövidital>5 szám "lejátszása" és
levonulás a színpadról…

11.18. MISKOLC, Fekete Bika
Akela Parti Túra
(Akela, meg még valaki)
-indulás előtt kiderül, hogy Bandi bácsi "májelégtelenséggel" kórházba került, de mi
csak elmentünk, bár nem léptünk fel>meglepik egy miskolci étteremben: 500 ft egy
bögre zacskós levesért, 900ft a Főnök boroskólája>tivornya koncert helyett

11.19. ÓZD, valami városszéli klub
Akela Parti Túra
(Akela, Cold Reality)
-fellépés Bandi helyett egy cd játszóval, erről ment a dob>meglepő siker>
seprűgitározás Főnökkel a színpadon>koncert után a Főnök a sarokba hányt>Jani a
mulya, Tomi a hódító

11.20. SALGÓTARJÁN, Bányász Művház
Akela Parti Túra
(Akela, Cold Reality)
-Laci bácsi a segítőkész keverős>a koncert egyik felén a cd, a másik felén a beugrást
vállaló Galó Peti dobolt>találkozás földinkkel, Patkánnyal, a mesemondóval, ki elől
még a Főnök is menekült (mi is)>pénzügyi gondok az Akelánál, Ákos (szervező)
anyjának többszöri emlegetése

12.03. ÉRD, Borgödör
Akela Parti Túra
(Akela, Beneth, Cold Reality)
Bandi bácsi újra visszatért>unalmas várakozás, a koncertig majdnem be is rúgtam, de
közben elsóztam pár demót>elszakad a H húr, de nem pöcsölök, levágom fogóval,
úgyse nagyon használom

12.10. CEGLÉD, Játékbarlang
Akela Parti Túra
(Akela, Cold Reality)
-a botrányok éccakája: partvissal Akela közben a színpadon; Főnök megharagszik az
asztaltáncomért; deviáns viselkedés a szomszéd kocsmában, ahonnan Tomi húzott ki
mielőtt kidobtak volna és mindezek után még vezetni is akartam-állítólag

12.11. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Lehel Club
Rockfesztivál
(MJB, KMK, Rockinrockcats)
-másnap>Bandi bácsi bezzeg józan, ilyenkor úgy dobol, mint a gépágyú, alig tudtam
követni>a klub akkori tulaja kijelentette, hogy mi ide túl agresszívek vagyunk>finom
volt Vass Tibi sült kolbásza


12.17. VESZPRÉM, Happy Day Club
Akela Party Túra
(Akela)
-ónós eső>kocsik az árokban, Tomi százas tempóval a kamionok között>diszkóban
koncert?>jó volt jáccani, itt döntöttem el, hogy én is veszek egy pívit> a Főnök
makirészegen ment a színpadra, már énekelnie kellett volna, de még a pulóverével
birkózott>Szupimen tüdőgyusziban szenved>csavargás a télben, melegedés a
szeszkazánnál, hosszú hazaút…

2003

01.?. PORTELEK, Cselló
-harmadik buszos buli, az Inside összeverekedett a buli előtt, pánikszerű menekülés a
hihetetlen gázsival

04.19. KUNMADARAS, Művház
Metál húsvét
(Zuhatag, Dogs, Magma, Evil Dance)

04.26. MEZŐTÚR, Lokomotív söröző
(Magma, Downfall)
-visszafelé felforrt a víz a Skodában, egy árokból pótoltuk

05.17. HATVAN, Dolly kocsmája
(MJB)
-negyedik (lagzis) buszos buli, már a megérkezésünkkor verekedtek

06.?. JÁSZBERÉNY, Törpe
(Etna)

07.?. KONDOROS, Szabadtér
Rockfesztivál?
(Magma, Downfall, …?)
engem a töketlenkedés, a szervezőket pedig én idegesítettem fel, Jani ekkor debütált

08.?. VÁMOSGYÖRK, Művház
Falunap
(Nighthunter)
-platós Zsukkal jöttek a cuccért, Tomi a másik csapatban is énekelt

08.23. JÁNOSHIDA, Sportpálya
Rock Shock fesztivál
-a trabiból meg a varnyúból kiugorva már nyomtuk is


08.30. JÁSZBERÉNY, Törpe
1. Etna rockfesztivál meg az utolsó is
(Etna, Nighthunter, meg egy szolnoki banda)
-kurvára fájt a fogam

09.?. SZEKSZÁRD, Zug
(Chaos of Disorder meg még valaki)

12.12. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Mozi
JászÁrock fesztivál
(Rockinrockats, Away,….)
-itt dobolt először Galó Peti, akit valaki kint megütött, és Bandi bácsi meg akarta
lincselni az illetőt>később Bandi bácsi sajnos totálkáros lett a fellépésig…

12.27. KUNMADARAS, Müvház
Metálkarácsony
(Akela, Dogs, Vissza, Pakolgép)
-itt is két dobossal üzemeltünk, sőt aki épp nem dobolt, az előrejött ordítani2002

01.25. HEVES, Unicum
(Black Fever, Magma)
-fasza buli

04. ?. JÁSZBERÉNY, Tanítóképző
(MJB, Infection, Experience)
-káosz szervezés

05.18. VISZNEK, Sárga csikó
-hurcolkodás trabival, meg amikor valami hülye gyertyát gyújtott a móri mészárlásért és a kis cigánygyerekek kimenekültek a muzsikától

05.19. SZOLNOK, Járműjavító
"Denevér teheccségkutató"
-utolsó előtti helyezés, dugtak a nézőtéren

06.14. JÁSZBERÉNY, Szöllőskert
(Fire Trek)
-halálfélelem, Tomi először vezeti a trabit

06.15. JÁSZBERÉNY, Törpe
(MJB, Away, Experience)
-Gábor a basszushúr szaggató

07.?. GYÖNGYÖS, Kolping MH
(valami kétlábdobos bandával)

08.?. JÁSZBERÉNY, Törpe
(Etna, ?...)
-a parkban ébresztettek a rendőrök

08.25. GYÖNGYÖS, Szabadtéri színpad
"1. Teheccségkutató"
-totális bunda, elsőből harmadikok lettünk; meg amikor Gábort bezártuk a budiba

09.?. VISZNEK, Sárga csikó
(Away)
-fasza vót, előtte vette Tomi az énekmotyót

09.? HEVES, Unikum
(MJB)
-utánfutóval

10.?. HEVES, Unikum
(Inside)
-első buszos buli

12.?. HATVAN, Dolly kocsmája
(Inside)
-második buszos buli, amikor az Éjféli harang című Pokolgép ópuszt kezdtük éppen,
hirtelen nagy sötét lett, mert valaki a kinti kapcsolószekrényből kiverte a
biztosítékokat, fasza volt

12.?. MEZŐTÚR, Lokomotív
(Magma, Inside)
-esett az ónos eső, induláskor Gábor még pizsamában nézte az indiános filmet

 2001

08.18. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Mozi
Rockparádé

(Away, Mindenjót Bébi /MJB/, Veritas, Fürgerókalábak)
-tűzkeresztség, nagyon élveztük; még testőrünk is volt-Gábor karatés ügyvéd
unokabátyja személyében, akit azóta is sokszor láttam a tévében

10.27. JÁSZÁROKSZÁLLÁS, Mozi
Motoros buli

(Blues Company, Jones)
-béna játék, meg "véletlenül" kihúzódott a keverő betápja